Tuuli

  1. Yhteiskunnallinen vaikuttaja
  2. Akateeminen asiantuntija
  3. Ihmisläheinen vastuunkantaja
  4. Perhearjen joukkuepelaaja

1. Yhteiskunnallinen vaikuttaja

Olen Porvoon Vihreiden ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Porvoossa vaikutan myös kaupunginhallituksen varajäsenenä, rakennus- ja ympäristölautakunnassa ja uuden toisen asteen oppilaitoksen Careerian hallituksessa. Valtakunnallisesti toimin erilaisissa kohtuutta ja kestävää hyvinvointia edistävissä verkostoissa.

Olen toiminut kestävämmän ja inhimillisemmän yhteiskunnan puolesta lapsesta lähtien. Jo yläasteen yhteiskuntaopin tunnilla olin niin usein äänessä, että luokkakaverini ennustivat minusta poliitikkoa.

Puoluepolitiikan sijaan olen vaikuttanut pitkään politiikan taustajoukoissa ja aktivistina kansalaisjärjestöissä. Merkittävimmät luottamustehtäväni kansalaisjärjestöissä ja yleishyödyllisissä organisaatioissa:

2. Akateeminen asiantuntija

Koulutukseltani olen valtiotieteiden tohtori. Väittelin vuonna 2015 yhteiskuntapolitiikan oppiaineesta. Väitöstutkimuksessani kehitin kestävän hyvinvoinnin teoriaa ja tutkin muun muassa sitä, miten hyvinvoinnin tavoittelu on yhteydessä luonnonvarojen käyttöön. Nyt työskentelen tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa/Kokkolan yliopistokeskuksessa tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan nykyistä kestävämpiä työn ja sosiaaliturvan muotoja. Kirjoittamisen lisäksi opetan eri yliopistoilla ja kierrän luennoimassa erilaisissa tilaisuuksissa.

Katso tästä Tuulin julkaisut ja sekä valikoitu lista esiintymisiä ja esityksiä.

3. Ihmisläheinen vastuunkantaja

Lapsuuden haaveammattini oli lastentarhanopettaja. Lukioaikoina haaveammatti vaihtui luokanopettajaksi. Lukion jälkeen välivuoden aikana tutustuin kuitenkin sosiaalipolitiikkaan ja rakastuin heti. Sosiaalipolitiikassa ihastuttaa hyvinvoinnin tavoittelu, tulojen uudelleenjako ja universaalin sosiaalivakuutuksen periaatteet.

Olen kouluttautunut sosiaalityöntekijäksi ja työskennellyt mm. Vantaalla lastensuojelussa ja Helsingissä Työvoiman palvelukeskuksen sosiaalityöntekijänä. Opiskeluaikana tein kesä- ja keikkatöitä myös päiväkodeissa ja kouluissa, vanhainkodeissa ja kotihoidossa, turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa, sairaalan sosiaalityöntekijänä ja muistisairaan läheisen omaishoitajan sijaisena. Arvostan itse käytännön kokemuksiani aktivointisuunnitelmien kirjoittamisesta tai vaippojen vaihdosta, koska ilman niitä en ymmärtäisi yhtä hyvin eri ikäisten suomalaisten huolia ja tarpeita.

4. Perhearjen joukkuepelaaja

Olen elänyt monenlaisissa perheissä. Lapsuuttani leimasi vanhempieni erot ja uudet liitot, joiden seurauksena olen kasvanut isossa uusperheessä. 1980-luvulla perheemme postilaatikossa oli neljä sukunimeä eikä perhekuvioita ollut helppoa selittää ulkopuolisille. Nyt olen oppinut suhteellisen yksinkertaisen tarinan: Minulla on seitsemän sisarusta, joista yhdelläkään ei ole samat vanhemmat. Kolmen sisarukseni kanssa minulla on sama isä, kahden kanssa sama äiti ja kahden kanssa olen kasvanut samassa uusperheessä.

Nykyään elän pienemmässä ydinperheessä. Hauskaan perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi lasta. Vanhempi lapseni on yläkoulussa ja nuorempi alakoulussa. Lapset harrastavat musiikin ja lukemisen lisäksi aktiivisesti sekä jalka- että koripalloa. Menevän perhearjen pyörittämisessä vaaditaankin joukkuepelihenkeä. Itse yritän ehtiä säännöllisesti metsäkävelyille ja kuntosalille jumppaamaan. Omaa hyvinvointiani lisäävät myös juhlat, ystävien tapaaminen, kirjat ja kahvilat.