#SiksiTuuli

Joukko Tuulin ystäviä ja kannattajia kertoo, miksi Tuuli olisi erinomainen kansanedustaja Uudeltamaalta.

”Ihmiskunta on käännekohdassa. Ilmastonmuutos on pysäytettävä nyt eikä yhtään myöhemmin. On aika luopua tekosyistä, näpertelystä pikkuasioiden kanssa ja sokeasta uskosta talouskasvuun. Tarvitsemme päättäjiä, jotka tarttuvat aikamme polttaviin kysymyksiin ja puolustavat ihmisen ja luonnon kestävää hyvinvointia koko sydämellään, voimallaan ja tietämyksellään. Tiedän, että Tuuli tekee juuri näin, ja siksi hänen paikkansa on eduskunnassa. Vaikka vuosia yhdessä tekemämme kestävän hyvinvoinnin tutkimus jäisi tuolloin Tuulin osalta tauolle, olen jo pitkään ollut vakuuttunut siitä, että hänellä olisi erityisen paljon annettavaa politiikassa. Olen iloinen siitä, että minäkin asun Porvoossa ja voin äänestää Tuulia!”
Tuula Helne, johtava tutkija

”Eduskunta tarvitsee kansanedustajia, joiden ohjenuorana toimivat tutkimus ja tiede, ei eturyhmien sanelu. Tuulista Suomi saisi köyhyyden ja ilmastonmuutoksen torjunnan huippuosaajan, yhteistyökykyisen ja empaattisen päättäjän.”
Maria Ohisalo, Vihreiden varapuheenjohtaja

”Kun Tuuli Hirvilammi ilmoitti ryhtyvänsä ehdokkaaksi, olin haltioissani. Hän on ehdokas, jonka takana uskallan seistä sataprosenttisesti. Hän suhtautuu käynnissä olevaan ekologiseen kriisin sen vaatimalla vakavuudella, ja osaa tehdä eron pienten ja suurten asioiden välillä. Tuulilla on konkreettisia ideoita, hän on sanavalmis ja ratkaisukeskeinen poliitikko, jossa yhdistyvät kutkuttavalla tavalla aktivistin radikaalius ja tutkijatohtorin pedanttius. Kun Tuulin juttuja kuuntelee, tulee aina sellainen olo, että noin minäkin sen olisin sanonut, jos vain olisin osannut. Tuulivoimaa toden totta tarvitaan eduskuntaan!”
Pete Lattu, näyttelijä

”Tuulin uraauurtavan väitöskirjan ohjaajana tiedän, että hän on yksi maan parhaita kestävän kehityksen asiantuntijoita. Lisäksi Tuuli on luonteeltaan mitä sovelian lainsäätäjä ja maailmanparantaja. Hän on innostunut, ystävällinen, idearikas ja täysillä sitoutunut päämääriinsä.”
Heikki Hiilamo, sosiaalipolitiikan professori

”Ilmastonmuutos on tosiasia. Miksi sen torjuminen etenee niin hitaasti? Monet päättäjät perustavat ilmastonmuutosta koskevat käsityksensä kaikenlaisiin mututeorioihin. On myös valitettavan paljon päättäjiä, joille saastuttava teollinen toiminta ja lyhytjänteinen taloudellinen etu ovat tärkeämpiä asioita kuin ilmastonmuutoksen torjuminen. Sitten on vielä ehkäpä ketkuin joukko päättäjiä, jotka antavat äänestäjien ymmärtää toimivansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta jotka tosiasiassa toimivat päätöksenteon tilanteissa juuri päinvastaisella tavalla.

Tuuli Hirvilammi on rohkea uudistaja, joka perustaa yhteiskunnalliset näkemyksensä tutkimustietoon. Hän on tutkijatohtori, sosiaalityöntekijä ja kestävän hyvinvoinnin asiantuntija. Hänellä on monialaista osaamista ja valmiuksia esittää radikaaleja ratkaisuja ilmaston ja ympäristön tilan muuttamiseksi. Tuulilla on energiaa ja vahvaa tahtoa vaikuttaa kehityksen suuntaan. Tuulin näkemys on, että ilmastonmuutosta on mahdollista torjua kestävän kehityksen keinoin, eriarvoisuutta vähentämällä sekä samanaikaisesti inhimillistä hyvinvointia ja kestävää työntekoa lisäämällä.

Mielestäni Tuuli on poliitikko, jota meidän aikamme tarvitsee juuri nyt. Voin luottaa siihen, että Tuuli ajattelee päätöksiä tehdessään ensisijaisesti tulevien sukupolvien hyvinvointia. Siksi Tuuli Hirvilammi on minun ehdokkaani. ”
Marikki Hakola, mediataiteilija, ohjaaja, yrittäjä

”Olen tuntenut Tuulin vasta muutaman vuoden ajan, mutta hänen välittömyytensä, lämpönsä ja vilpittömyytensä on tehnyt alusta asti minuun syvän vaikutuksen. Tuuli on vieraanvarainen, sosiaalinen ja positiivinen ihminen, jonka sisällä on kuitenkin samaan aikaan toimintaan ajava huoli maailman tilasta ja kasvavasta eriarvoisuudesta. Ystävyytemme mukavimpia hetkiä ovat koiralenkit Porvoon jokimaisemissa, joiden aikana keskustelunaiheita ei puutu oli sitten kyse lastenkasvatuksesta tai kuntapolitiikan uusimmista kiemuroista.

Poliitikkona Tuuli hallitsee laajoja asiakokonaisuuksia, toimii rakentavasti ja vetää taitavasti eri lankoja yhteen. Valtuustoryhmän puheenjohtajana hän puhaltaa yhteen hiileen, tsemppaa ja tukee kollegoitaan ja varmistaa siten omalla toiminnallaan sen, että ryhmällä on hieno yhteishenki. Tuuli on lyhyessä ajassa saavuttanut myös laajaa arvostusta yli puoluerajojen. Siksi Tuuli.”
Anna-Stiina Lundqvist, Porvoon kaupunginhallituksen II varapj.

”Tutustuin Tuuli Hirvilammiin ajauduttuani vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi Porvoossa. Haahuilin torilla puolihukassa esitenippu kainalossa ja yritin uskaltaa avata suuni muukalaisille. Saman aikaisesti Tuuli hankkiutui pitkiin keskusteluihin niin leijonakorumiesten, paikallispappojen kuin cross-fit toimitusjohtajanaisten kanssa. Kun hivuttauduin lähemmäksi salakuuntelemaan, ymmärsin, ettei minusta tulisi koskaan poliitikkoa. Tuuli saa jokaisen keskustelukumppaninsa tuntemaan itsensä merkitykselliseksi.

Tuuli ei saarnaa ylävinkkelistä, vaan hän on kiinnostunut erilaisista näkemyksistä ja ihmisistä. Tässä ei ole mitään opeteltua tai teennäistä. Tuulin suuri sydän on vahvalla kaapelilla yhteydessä tehokkaisiin aivoihin. Tutkijan asiaosaaminen on vahvaa ja asioihin syventymisen nopeus ja syvyys on poikkeuksellista. Äänestäisin Tuulia mihin hommaan tahansa. Siksi Tuuli.”
Jussi Impiö, vanhempi asiantuntija, Porvoon Vihreiden kaupunginvaltuutettu, rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsen

”On vaikeaa kuvailla lyhyesti ihmistä, jonka on tuntenut pitkään. Niin kauan, kuin olen rakkaan ystäväni Tuulin tuntenut – yli 30 vuotta – on hän halunnut palavasti parantaa maailmaa. Se on häneen sisään kirjoitettuna. Luonto ja sen monimuotoisuus ja ihmisten tasavertainen mahdollisuus elää hyvin, terveesti, rakastaa ja tulla rakastetuksi, ovat asioita, joiden puolesta Tuuli taistelee.

Ensin hän ajatteli, että se on mahdollista tutkijan uralla, mutta ehkä maailman selittäminen ja ymmärtäminen ei enää riitä. Nyt hän on valmis astumaan esiin ja tekemään päätöksiä yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Tuuli on vastuuntuntoinen, yhteistyökykyinen ja erittäin asiantunteva. Siksi Tuuli.”
Nella Savolainen, erityisasiantuntija

”Olen tavannut Tuuli Hirvilammin alun perin, koska lapsemme ystävystyivät. Eikä ihme, Tuulin perheessä ja Tuulin maailmassa myös lapsiin suhtaudutaan tosissaan. Heidän kanssaan keskustellaan ja heidän näkemyksiään arvostetaan. Tuulin sydän palaa lapsille lähellä ja kaukana. Hän on pistänyt pystyyn ringin, joka mahdollistaa kolmen tytön koulunkäynnin Nepalissa. Se on tyypillistä Tuulia, ei jäädä voivottelemaan tai taivastelemaan vaan toimitaan, muutetaan maailmaa paremmaksi pienillä ja isoilla teoilla. Arvostan ajattelun ja toiminnan yhdistelmää Tuulissa. Siksi Tuuli.”
Tiina Pusa, yliopistolehtori ja taidekasvatuksen tutkija, Tuulin ystävä

”Why i feel Tuuli should be elected: Tuuli has a natural gift to communicate her points with objective people with different views. Her spirit and passion made me re-think how i look upon the environment and business world. She’s an amazing character with such a flare that will change the world.”
Jim Prosser CEO, Nexsysone

”Tuuli on muuttanut mun elämää ja tulee vielä muuttamaan monen muunkin. Toisin kuin eduskunnan enemmistö tällä hetkellä, Tuuli on valmis kääntämään radikaalisti suuntaa. Enää ei ole aikaa jumittuneisiin tapoihin – päätökset täytyy tehdä ilmastonmuutoksen torjunnan, luonnonvarojen säästämisen sekä luonnon monimuotoisuuden vaalimisen lähtökohdista.

Tuuli näkee itsensä osana maapalloa ja välittää täten musta, susta ja tästä planeetasta. Tämän kaiken lisäksi Tuuli on vakuuttava argumentoija ja luontainen esiintyjä. Tuulin tarttis olla eduskunnassa!!!

Mulle Tuuli on tuonut toivoa siitä, että muutos voi tapahtua, sekä siitä, että tuo muutos voi olla meidän hyvinvointia parantava asia. Vuosien saatossa Tuulista on tullut myös mun hyvä ystävä ja tästä olen kovin kiitollinen, sillä Tuuli on hitsin hauska ja innostava tyyppi! Siksi Tuuli.”
Marika Makkonen, Tuulin ohella Hetki ry:n perustajajäsen, hyvän elämän etsijä, Tuulin ystävä

”Olen tuntenut Tuulin yli kolmekymmentä vuotta ja suurisydäminen maailmanparantaja hän on ollut aina pienestä pitäen. Tuulilla on uskomaton kyky nähdä kaikissa ihmisissä hyvyyttä ja hänen halunsa auttaa tulee suoraan sydämestä. Tuuli huokuu lämpöä ja viisautta ja hän saa kaikki ihmiset viihtymään kanssaan. Olen aina uskonut Tuulin kykyyn muuttaa maailmaa. Siksi en epäile hetkeäkään, etteikö Tuuli olisi paras mahdollinen ihminen ajamaan meidän kaikkien asioita eduskunnassa.”
Niina Lehelä, talouspäällikkö, Tuulin ystävä